StadsBrouwerij Cornelis bouwt af…

Beste klant, afnemer, genieter en fan van Stadsbrouwerij Cornelis.

De afgelopen maanden zijn voor mij heel hectisch en stressvol geweest. Ik had de hoop dat we in het najaar  door vaccinatie en aangepast (groeps)gedrag weer eindelijk het normale sociale leven konden oppakken.  Vele afnemers moesten nood gedwongen weer hun deuren sluiten. Geen proeverijen, geen bierfestivals, geen workshops, geen feesten en evenementen, geen markten. Alles waar ik blij van word en energie van krijg staat de afgelopen 1,5 jaar in de koelkast en voor de komende tijd zelfs in de vriezer. Persoonlijk zie ik jammer genoeg niet een snelle verandering van de coronasituatie naar het oude normaal wat voor mij en de brouwerij absoluut noodzakelijk is. Gezien de stijgende en doorlopende kosten, bestaande en komende uitdagingen met regelgeving en vergunningen en het feit dat de onderneming me op dit moment veel tijd, energie en geld kost en weinig energie oplevert heb ik besloten in de komende maanden Stadsbrouwerij Cornelis af te bouwen.

Heel concreet betekent dit het volgende.

Pakketten eigen labels-foto’s:  zijn niet meer te verkrijgen.

Flesbier:Ons Donker Blond in 33 cl longneck met of zonder eigen label blijft de komende maanden verkrijgbaar. De 75 CL longneck van dit bier blijft verkrijgbaar zolang de voorraad strekt. Verder is ons laatste bier vanaf half februari te koop (Mooie Barrel Aged Barley Wine 13,5% vanaf Rhum vat)

Al onze andere flesbieren worden uitverkocht en zijn dan niet meer te verkrijgen.

Fustbier:

PolderPils en Volle Blond 20 liter RVS blijft de komende tijd gewoon verkrijgbaar (in samenwerking met een andere brouwerij). Andere bieren zijn niet meer te verkrijgen.

Likeur:

De huidige klanten welke deze afnemen kunnen deze de komende periode gewoon afnemen. Samen kijken we naar een oplossing.Voor alle producten geldt dat er in overleg met de afnemers gekeken gaat worden hoe we samen kunnen zorgen dat er zo lang mogelijk genoten kan worden van onze producten en hoe er mogelijk een vervanging kan komen van deze producten.

Het valt me zwaar dit op te schrijven en wereldkundig te maken. Maar het is na lang nadenken, overleggen met collega’s en naasten het beste besluit wat ik nu kan nemen. Ik hoop dat we elkaar weer kunnen ontmoeten tijdens bierevents. Brouwen wordt weer hobby. Dank voor het vertrouwen in de afgelopen jaren, blijf gezond en graag tot ziens.

Met vriendelijke groet,

Sjors Westdorp

Eigenaar StadsBrouwerij Cornelis CV.